Videod

    Rohkem infot

    Pomme, pärisnimega Claire Pommet, kuulutati 2021. aastal Prantsusmaa muusikaauhindade jagamisel (Victoires de la Musique) aasta naisartistiks. Pärast seda süvenes Pomme oma viimase albumi "Consolation" loomisse. Vaatamata pandeemiale ja kaasnevatele väljakutsetele leidis ta lohutust ja inspiratsiooni elektroonilistest helidest ning tegi koostööd tuntud muusiku Flavien Bergeriga. See viis ta ekspeditsioonile uuele muusikalisele territooriumile ja “kõik planeedid joondusid”, nagu Pomme ise ütleb. Nende koostöö sai Pomme kunstilise kasvu katalüsaatoriks ning uues albumis on sulandunud folk ja elektroonilised elemendid.

     

    "Consolationis" tutvustatakse Pomme sisekaemuslikku teekonda läbi lapsepõlvemälestuste ja läbi naiste, kes on tema elu mõjutanud. Rännak viib meid läbi erinevate paikade, kus Pomme on aega veetnud: Burgundia, Pariis, Montréal, Île d'Orléans, Québec ja Ontario. Mälestustest sai kokku laulukogu, mis rõhutab, kui oluline on leida lohutust ja tunda rõõmu väikestest asjadest. Album sai alguse klaveri-vokaalprojektina, kuid aegamisi lisandusid sellele sünteetilised ja elektroonilised tekstuurid, mis näitavad Pomme kunstilist küpsust ja pühendumust oma põhiidentiteedile.

     

    “Consolation”, tõlkes lohutus või trööst, muutus albumi keskseks teemaks. “See viis mind nende naiste lugude juurde, kes on mind liigutanud,” ütleb Pomme. “Nende lood on täis suuri tragöödiaid, kurbust ja ebaõiglust. Aga siin on ka lapsepõlvekontseptsioon.”

     

     

    Albumil "Consolation" avaldab Pomme austust varalahkunud lauljatarile Barbarale südamliku palaga "B.". Samuti sukeldub ta hüpnotiseeriva lauluga "la rivière" Chihiro Ogino maailma armastatud Jaapani filmist "Spirited Away". Eelkõige näeme aga albumil Pomme’ soovi austada ja taaselustada nende naiste vaimu, kes on teda inspireerinud, näiteks Quebeci autor Nelly Arcan loos "Nelly". Lisaks vaatab ta uuesti läbi oma lapsepõlvekogemused lugudes "jardin" ja "dans mes rêves" ning maalib nii ereda portree oma isiklikust kasvust.

     

    "Consolidation" on album, mis kinnistab Pomme positsiooni kunstniku ja produtsendina, nihutades oma loomingulisi piire. Album süveneb keerulistesse emotsioonidesse, miksides sujuvalt melanhoolseid ja rahulikke toone, pakkudes oma pühendunud fännidele ainulaadset kuulamiskogemust. "Consolidation" kehastab Pomme taassündi: ta tõuseb tuhast vastleitud rõõmutundega, kuigi selle rõõmu juured on leinas.

    Rohkem Live Nationi üritusi