Videod

    Rohkem infot

    Steve Vai on kitarrivirtuoos, helilooja ja produtsent ning teda peetakse üheks maailma parimaks kitarristiks. Tema albumeid on maailmas müüdud rohkem kui 15 miljonit eksemplari. Kolmekordse Grammy-võitja muusikukarjäär algas Frank Zappa juurest, sealt edasi on ta musitseerinud muuhulgas ka David Lee Rothi, Whitesnake’i ja Alcatrazziga.

     

    Steve Vai on pärit New Yorkist, kuid on Itaalia immigrantide järeltulija. Steve oli vaid viieaastane, kui esimest korda klaveriklahve puudutas. „Märkasin, et paremal tõusevad noodid kõrgemale ja vasakul lähevad noodid madalamale. Just sel hetkel sain ilmutuse: ma sain vaistlikult aru, kuidas muusikat luuakse ja kuidas see teoreetilisest vaatenurgast toimis – kogu muusika keel oli mulle ilmselge,“ on Vai meenutanud. „Samuti sain kohe, instinktiivselt ja ühemõtteliselt aru millestki, mis on aastatega ainult süvenenud: et muusika loomine on lõpmatult isiklik.“

     

    Kitarri sai poiss kätte kuueaastaselt ning elutee oli paika pandud, kui ta 12-aastaselt Led Zeppelini „Heartbreakerit“ kuulis ning mängima otsustas hakata. Tema muusikukarjäär algas juba aastal 1978, kui Vai liitus vaevalt 18-aastasena Frank Zappa ansambliga. Oma esimese sooloalbumi „Flex-Able“ andis Vai välja aastal 1984. Järgmisel aastal liitus Steve David Lee Rothiga ning võttis Van Haleni järgses kollektiivis üle juhtkitarristi rolli. Enne bändist 1989. aastal lahkumist jõudis ta kaasa lüüa mitme albumi juures. 

     

    Vaid on nimetatud väga individualistlikuks muusikuks ning ta on kahtlemata oma generatsiooni hevimetali ja roki virtuoos. Alates 1980ndatest pole tema hoog peatunud ning ühte tema kõige edukamatest plaatidest, 1990. aasta „Passion and Warfare’i“, on nimetatud kõige rikkalikumaks ja paremaks raskeroki kitarrimuusikaalbumiks. Ajakiri Guitar World on nomineerinud Steve Vai maailma kümne parima kitarristi hulka läbi ajaloo.

     

    Möödunud aastal andis ta välja oma kümnenda stuudioalbumi „Inviolate“ ning tuuritas sellega seoses nii Põhja-Ameerikas kui Euroopas. “Möödunud sügisel andsime Põhja-Ameerikas vägevaid kontserte,” rääkis Vai. “Mina ja bänd mängime kui õlitatult ning oleme igati valmis. Olen elevil, sest saan esimest korda Euroopasse tuua ka Hydra kitarri! Tagasiside “Inviolate'ile” on olnud tohutult positiivne nii asjaosaliste kui publiku poolt. Ootame Euroopa tuuri juba väga!”

     

    Favored Nations / Mascot Label Group esitles ametlikku muusikavideot loole “Teeth of the Hydra”, mida on nüüdseks vaadatud juba rohkem kui 5,3 miljonit korda.

    Rohkem Live Nationi üritusi