Videod

    Rohkem infot

    Katie Melua teekond muusikamaastikul sai alguse 2003. aastal ja vaid kolme aastaga sai temast enimmüüdud naisartist nii Ühendkuningriikides kui terves Euroopas.

    Kui Katie oli kaheksane, otsustas ta pere kolida Gruusiast Suurbritanniasse. Seal sai ta selgeks inglise keele ning avastas enda jaoks kirjanduse. “See oli minu jaoks tohutult oluline aeg. Lugesin raamatuid ja imestasin, kuidas see mu enesetundele mõjus. Tänu raamatutele on minu instrumendiks tänaseni just sõnad,” sõnas naine.

    “Olles tulnud Inglismaale immigrandina, olen äärmiselt pühendunud ja annan endast alati absoluutselt kõik. Tehes, mida armastad, on lihtne liiga palju panustada,” lisas Melua, märkides, et nüüd valitseb tema elus täielik tasakaal. Just tasakaal kirjeldab ka tema tulevast albumit “Love & Money”, mille nimiloo video on pühendatud Katie Melua juurtele Gruusias. 

    Oma elu Gruusias mäletab lauljatar endiselt hästi. “Meil ei olnud elektrit ega vett, pidin pidevalt neljandalt korruselt alla hoovi vee järgi jooksma. Seitsmeaastaselt seisin leiva järjekorras - elu lihtsalt oli selline,” meenutas Melua. “Hingestatult laulmist õpetas mulle minu vanaema. Iga kord, kui ta märkas, et ma ei ole keskendunud, ütles ta: “Kui laulda, siis kogu südamest!”.”

    Aastate jooksul ilmunud Katie Melua albumid on oma eduga muusikamaailma raputanud. Neist esimene, “Call off the Search” (2003) lendas edetabelite tippu ja seda müüdi ainuüksi Ühendkuningriikides 1,9 miljonit eksemplari. Sellele järgnesid “Piece by Piece” (2005), “Pictures” (2007), “The House” (2010), “Secret Symphony” (2012), “Ketevan” (2013) ning “In Winter” (2016) - kõik need albumid olid nii muusikakriitikute kui fännide poolt vägagi armastatud.

    Melua sõnul on tema muusikalisteks eeskujudeks olnud sellised legendaarsed bändid nagu Queen ja Led Zeppelin. 2005. aasta märtsis Lõuna-Aafrikas toimunud heategevuslikul kontserdil 46664 õnnestus lauljataril Queeniga ka lava jagada. Aasta hiljem tunnistas Melua, et eriti südamelähedane on talle Paul McCartney, nimetades viimast UK muusika ikooniks.

    Žanrid

    Rohkem Live Nationi üritusi