Videod

    Rohkem infot

    Bänd, kuhu kuuluvad vokalist Ross Jennings, kitarrist ja klahvpillimängija Richard Henshall, trummar Raymond Hearne, kitarrist Charlie Griffiths, bassimees Conner Green ja klahvpillimängija Peter Jones, on oma uuendusliku ja põneva muusikaga võitnud sadu tuhandeid südameid üle kogu maailma ning nende leivanumbriks on metali, jazzi ja klassikalise muusika elementide oskuslik ühendamine.

     

    Haken on välja andnud kaheksa kriitikute tunnustuse pälvinud albumit, millest igaüks on omamoodi, kuid neid kõiki seovad rajud taktid, kartmatu lüürika ja majesteetlik vokaal. Bändi 2010. aasta debüütalbum "Aquarius" andis Briti progele hädavajaliku päästerõnga, samas kui nende 2011. aasta album "Visions" mängis meloodiatega ja püüdles veelgi kaugemale, pannes aluse nende läbimurdealbumile "The Mountain", mis ühendas Gentle Gianti, Metallica ja Soft Machine’i parimad jooned.

     

    Hakeni muusika on edasi arenenud – kui nende 2016. aasta albumil "Affinity" on 80ndate süntesaatorid, siis kontseptuaalne duo "Vector" ja "Virus" kosutas nende heavy metali kalduvust. Nende viimane album "Fauna", mis ilmus 2023. aastal nii fännide kui ka kriitikute üldise kiituse saatel, on senistest žanripiire lõhkuvaim ja kontseptuaalselt paeluvaim album. Albumi eeldus oli, et igale loole on määratud loom ja igal laulul on kihid, mis haakuvad inimeste maailmaga.

    Rohkem Live Nationi üritusi