Laulupeo pst 25, Tartu, Estonia, 51007

Siit leiate infot Tartu Lauluväljak ürituste ja kontserdipiletite kohta. Kontrollige aadressi ning transpordi ja toimumiskoha üksikasju. Ostke julgelt Tartu Lauluväljak sündmustele meie lehelt pileteid LiveNation.ee.

Tartu Lauluväljak info

Tänase lauluväljaku hoone ja kaare ehitus algas 1989. aastal ning viimased pintslitõmbed tehti juunis 1994a, et tähistada 125. aasta möödumist esimesest laulupeost. Laululava kaar on 28 m kõrge, 54 m lai ja 42 m sügav. Lauluväljaku pealtvaatajate tribüün ja lava astmestik moodustavad ühtse terviku.  Amfiteaterliku lahendusega laululava hõlmab 1 hektari suurust maa-ala ning mahutab kuni 20 000 inimest.

Vaata lisaks

Tartu lauluväljak (harvemini Tähtvere lauluväljak) asub Tartus, Tähtvere ja Supilinna servas mäenõlval. Lauluväljakul toimuvad kontserdid, laulu- ja tantsupeod, spordiüritused ja teatrietendused. Laulukaare kõrgus on 28 m, laius 54 m ja sügavus 42 m. Laulukaar on hüperboolse paraboloidi kujuline akustiline ekraan, mis peegeldab heli ainult üks kord. Pealtvaatajate tribüün ja lava astmestik moodustavad ühtse ovaalse, amfiteatrit meenutava terviku.