Rohkem infot

Bright & Black on projekt, kus metal-skene hinnatud loojatele anti uus lõuend – sümfooniaorkester – et luua midagi täiesti uut. Lisaks Toppinenile ja Järvile löövad kaasa teisedki tuntud nimed: Fredrik Åkesson (Opeth), Erik Danielsson (Watain), Nico Elgstrand (Entombed AD), Tomas Haake/ Dick Lövgren (Meshuggah) ja Jacob Hellner.

 

Läänemere piirkond (Eesti, Soome, Läti, Leedu, Poola, Saksa, Taani ja Rootsi) on aastakümneid olnud nii metal- kui ka orkestrimaailmas esirinnas. Läänemeremaadest pärit artistid, muusikud, heliloojad ja dirigendid on end kõige kõrgemal rahvusvahelisel tasemel tõestanud. Just selles kogukonnas sündis Bright & Black idee – talentide süntees, keda ei ühenda mitte ainult geograafia, vaid ka kirg kunsti ja muusika vastu.

 

Bright & Black murrab piire ja esitab artistide loomingulisusele täiesti uue väljakutse minna tundmatutes suundades. Projektist valmib ka rootslase Kirke Ailio Rodwelli juhtimise all dokumentaalfilm.

 

Muusika võib olla maagiline. Ja muusika maagia pole kunagi suurem kui teda päriselt kohal olles kogedes. Kristjan Järvi ja Baltic Sea Philharmonic on aastaid Euroopa publikut värske lähenemisega hellitanud. Ei mingeid noodilehti, ei mingit istumist! See on väga orgaaniline, dünaamiline ja teistsugune kogemus. Kui lisame võrrandisse veel Eicca Toppineni Bright & Blacki solistina, siis on kindel, et tulemus on midagi täiesti normist erinevat, seda nii orkestri- kui metal-muusika austajate jaoks.

Rohkem Live Nationi üritusi