Videod

    Rohkem infot

    Helilooja, laulja-laulukirjutaja, näitleja, autor ja aktivist Sting sündis Inglismaal Newcastle’is, seejärel kolis ta 1977. aastal Londonisse, et asutada koos Stewart Copelandi ja Andy Summersiga The Police. Bänd andis välja viis stuudioalbumit, teenis kuus GRAMMY Awards® ja kaks Briti auhinda ning võeti 2003. aastal The Rock and Rolli kuulsuste saali.

     

    Maailma üks silmapaistvamaid sooloartiste Sting on pälvinud veel 11 GRAMMY Awardsi®, kaks Briti auhinda, Kuldgloobuse, Emmy, neli Oscari nominatsiooni, TONY nominatsiooni ning müünud The Police’i ja sooloartisti karjääri jooksul 100 miljonit albumit. Ta on Songwriters Hall of Fame liige ja on saanud Kennedy Center Honors aukraadi, samuti muusika audoktori kraadi Northumbria ülikoolist (1992), Berklee muusikakolledžist (1994), Newcastle upon Tyne'i ülikoolist (2006) ja Browni ülikoolist (2018).

     

    Sting, keda manageerib Martin Kierszenbaum/Cherrytree Music Company, on osalenud enam kui 15 filmis, mitmesugustes telesarjades ja on kahe raamatu, sealhulgas The New York Timesi bestselleriks saanud memuaari „Broken Music“, autor. 1989. aastal mängis ta Broadway ooperis „The Threepenny Opera“. Tema uusim teatriprojekt on Tony®-le kandideerinud muusikal „The Last Ship“, mis on inspireeritud tema mälestustest Kirde-Inglismaa Wallsendi laevaehituskogukonnast, kus ta sündis ja kasvas.

     

    2019. aastal ilmus album pealkirjaga „My Songs“, mis sisaldab tema kuulsaimate hittide kaasaegseid tõlgendusi. Sellele järgnes maailmaturnee ja tunnustatud samanimeline Las Vegase püsisõu. Stingi viimane album „The Bridge“ näitab tema viljakat ja mitmekülgset laulukirjutamisoskust, esindades erinevaid etappe ja stiile kogu tema konkurentsitu karjääri jooksul. Viimati produtseeris Sting Shaggy albumi „Com Fly Wid Mi“, kus reggae-legend esitab Sinatra laule reggae-stiilis. Shaggy teenis selle eest Grammy auhinna nominatsiooni.

     

    Selle aasta alguses sai Stingist Ivorsi akadeemia stipendiaat – kõrgeim au, mis on mõeldud neile, kes on muusikaloome kunsti ümber kujundanud ja uuesti määratlenud. Samal ajal lisati tema hittlugu “Every Breath You Take” Spotify „miljardiklubisse“, kuna on kogunud platvormil üle miljardi kuulamise, kusjuures loo muusikavideot on ka YouTube'is vaadatud üle miljardi korra. Praegu on käimas tema maailmaturnee „My Songs“, mida kriitikud on kiitnud ja kus 17-kordne Grammy võitja esitab oma armastatumaid laule koos rokkansambliga. Täieliku tuurikava leiate siit.

     

    Stingi toetus inimõigusteorganisatsioonidele, nagu Amnesty International ja Live Aid, peegeldab tema kunsti oma universaalsuses. Koos abikaasa Trudie Styleriga asutas Sting 1989. aastal Rainforest Fundi, et kaitsta nii maailma vihmametsi kui ka seal elavaid põlisrahvaid. Koos on nad korraldanud 19 kontserti, et koguda raha ja tõsta teadlikkust meie planeedi ohustatud ressurssidest. Alates selle loomisest on Rainforest Fund laienenud omavahel seotud organisatsioonide võrgustikuks, mis töötab enam kui 20 riigis kolmel kontinendil.

    Rohkem Live Nationi üritusi